Це простір для слів, простір для роздумів і текстів.
Тут я писатиму лише українською і лише те, що мені заманеться.
Це такий собі щоденник, місце, де можна дізнатись дещо про мій внутрішній світ.
Якщо раптом це комусь цікаво :)

пʼятницю, 7 жовтня 2016 р.

Гон спозаранку

Ні, це я не гоню, тим паче пишу це ввечері, це книжка так називається. Знайшла я її влітку на буккросингу і звісно не могла не взяти, з такою-то назвою. Насправді збірка оповідань американських письменників "про молодь". Ну, дуже умовно про молодь, просто разнарядка мабуть така була в укладачів. Сімдесят якогось року книжка. Як добирали оповідання, для мене знову загадка, це завжди загадка в таких збірках, але цього разу всі оповідання зібралися хороші. І різні. Тобто дійсно, деякий зріз американської прози 60-70х років.
Я відкрила для себе деяких письменників, котрих хотілося б ще почитати. Наприклад, Фланнері О'Коннор. Або Доналд Бартолм, його оповідання взагалі геніальне, це просто Хармс по-американськи. Курт Воннегут звісно сподобався. І ще Джойс Керрол Уотс. Але всі гарні насправді. Титульне оповідання, до речі, про полювання. І ще там чудові короткі відомості про авторів, в дусі соцреалізму, це як окремий твір і окремий гон.
А читала я оповідання виключно вранці, як заповідала назва :)


2 коментарі:

  1. О, круто!
    Американьска література - це, поки що, для мене досить сліпа зона, за нечастим виключенням. Я мала збірки португальських та британських письменників. Що сказати, подобається такий формат. Обов'язково дуже запам'ятовуються три-чотири оповідання з цих збірок. І що помітила - різної тематики і стилістики. Цікаво порівнювати манеру письма, добре видно рівень, спосіб мислення, теми, що бентежать авторів.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Гадаю, наступного літа цю книжку знову можна буде знайти на літерному буккросингу.

      Видалити